Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Εχινάτσια 30γρ ΒΙΟ

Εχινάτσια 30γρ ΒΙΟ

Εδώ και αιώνες το φυτό χρησιμοποιείται από τους Ινδιάνους της Αμερικής για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η χρήση αφορά όλα τα τμήματα του φυτού, τη ρίζα, τα άνθη και ολόκληρο το υπέργειο μέρος.

Τα χημικά συστατικά που περιέχονται σε κάθε είδος εχινάκεια και στα διάφορα μέρη των φυτών μπορεί να ποικίλει σε μεγάλο βαθμό, καθιστώντας την ανάλυση δύσκολη και προκαλώντας σύγχυση. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το ποια συστατικά είναι υπεύθυνα για τις βιολογικές δραστηριότητες των ειδών εχινάκεια. Στα συστατικά του φυτού περιλαμβάνονται αλκαμίδες (alkamides), παράγωγα καφεϊκού οξέος,  ολυσακχαρίτες, γλυκοπρωτεΐνες, πολυακετυλένια, πολυένια, φλαβονοειδή και τερπενοειδή.

Έχει προταθεί ότι οι αλκαμίδες, τα παράγωγα του καφεϊκού οξέος, οι γλυκοπρωτεΐνες και οι πολυσακχαρίτες είναι η αιτία των ανοσοδιεγερτικών ιδιοτήτων της εχινάκεια.

Οι αλκαμίδες υπάρχουν κυρίως στις ρίζες της Echinacea angustifolia και της Echinacea purpurea καθώς και στα υπέργεια μέρη της Echinacea purpurea. Το Echinacea pallida έχει λίγες αλκαμίδες.

Η ανάλυση αποκαλύπτει ότι τα διάφορα παρασκευάσματα που πωλούνται χρησιμοποιούν διαφορετικά μέρη του φυτού και διαφορετικούς διαλύτες εκχύλισης, συνεπώς υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

  • Κωδικός Προϊόντος: 203044
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,34€