Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Γνωρίστε το Μαύρο Σκόρδο και τις ιδιότητες του...!!

Από admin 08/11/2018 0 Σχόλια

Καλωσορίστε ένα απλό φαγητό με μια θαυμάσια πολύπλοκη γεύση. Το μαύρο σκόρδο έχει μια γλυκιά αλλά παράλληλα αλμυρή γεύση, αφήνωντας αμυδρά την γεύση του σκόρδου.Έχει απαλή, ζελατινώδη υφή αντίστοιχη με αυτή των αποξηραμένων φρούτων. Είναι τόσο νόστιμο όσο και μοναδικό.

Το μαύρο σκόρδο αποτελεί προϊόν προσεκτικής διαδικασίας ζύμωσης που διαρκεί 30 ημέρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ 60 – 70 βαθμούς κελσίου. Μετά από τη διαδικασία της ζύμωσης το προϊόν πηγαίνει σε ένα καθαρό δωμάτιο για να οξειδωθεί για άλλες 45 ημέρες. Αυτή η διαδικασία αποτελεί αντιδράσεις σακχαρών και αμινοξέων μέσα στο σκόρδο, με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα και την απαλή υφή.

.... η διαφορά του από το άσπρο σκόρδο?

Μπορείτε να φανταστείτε το σκόρδο χωρίς όλα τα ενοχλητικά του πράγματα; Κακή αναπνοή, έντονη μυρωδία;  Ξέρετε πως ένα κρασί γίνεται καλύτερα με την ηλικία; Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση..

Ιδιότητες:

  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
  • Δρα κατά των ελεύθερων ριζών
  • Ενισχύει την υγεία της καρδιάς
  • Εξισσοροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό
  • Θεραπεύει το συκώτι
  • Βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
  • Ανακουφίζει από αλλεργίες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μαύρο σκόρδο είναι εξαιρετικό για την υγεία μας. Έχει δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το άσπρο σκόρδο και, επίσης, περιέχει S-αλλυσεστεΐνη η οποία είναι μια φυσική ένωση που έχει αποδειχθεί ότι είναι παράγοντας για την πρόληψη του καρκίνου.

Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, σάλτσες και σε πολλά άλλα φαγητά ενώ συνδυάζεται μοναδικά και με σοκολάτα! 

Αξίζει μια δοκιμή για να πειστούμε για τη χρησιμότητά του στην υγεία του οργανισμού μας.!!

 

Αφήστε ένα σχόλιο