Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Blog

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά.

admin 04/04/2019 0
Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα. Πιθανώς αναγνωρίζετε την κουρκούμη ως το κύριο μπαχαρικό στο κάρυ. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει γεύση και χρώμα σε σκόνες κάρυ, μουστάρδες, βούτυρα και τυριά. Αλλά η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως και στην ιατρική. Έχει μια κίτρινου χρώματος χημική ουσία, που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει χρώμα σε διάφορα τρόφιμα και καλλυντικά.Ο κουρκουμάς θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συμ...
Περισσότερα
Σπόροι chia και ιδιότητες τους..

Σπόροι chia και ιδιότητες τους..

admin 06/03/2019 0
To φυτό chia, ανήκει στην οικογένεια της μέντας και ευδοκιμεί στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Οι σπόροι του συχνά αλέθονται, είτε χρησιμοποιούνται ολόκληροι για θρεπτικά ποτά και για τον εμπλουτισμό διατροφικών προϊόντων.Ιδιότητες:Είναι η πλουσιότερη πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (α-λινολενικό οξύ). Από τα λιπαρά τους, το 60% είναι ω-3, το 15% ω-6, το 5% ω-9 και το 20%, κορεσμένο λίπος.   Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες), αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.  Δεν έχουν χοληστερόλη (ούτε γλουτένη ή φυτοοιστρογόνα). Αυτή ...
Περισσότερα
Κολοκύθα και ιδιότητες.. Η θαυματουργή πορτοκαλί κολοκύθα..!

Κολοκύθα και ιδιότητες.. Η θαυματουργή πορτοκαλί κολοκύθα..!

admin 06/02/2019 0
Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι τόσο θρεπτική και υγιεινή που δικαίως θεωρείται το απόλυτο super food του φθινοπώρου. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.Μεταξύ άλλων, λοιπόν, αυτό το πεντανόσιμο λαχανικό: 1. Αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών.Οι φυτικές ίνες βοηθάνε στην δημιουργία αισθήματος κορεσμού. Επομένως, αυξάνεται ο χρόνος κατανάλωσης του ενός γεύματος από το άλλο.Μειώση κινδύνου για καρδιακά προβλήματαΜείωση αρτηριακής πίεσης και χολη...
Περισσότερα
Χαρούπι... Μια παρεξηγημένη, πολύτιμη τροφή!!

Χαρούπι... Μια παρεξηγημένη, πολύτιμη τροφή!!

admin 18/01/2019 0
Τι είναι το χαρούπι;Τα φρούτα του χαρουπόδεντρου μοιάζουν με ένα σκούρο καφέ μπιζέλι που περιέχει πολτό και σπόρους. Το χαρούπι είναι γλυκό και αποτελεί υγιεινό υποκατάστατο της σοκολάτας. Το χαρούπι είναι διαθέσιμο σε αρκετές μορφές όπως: πούδρα, τσιπς, σιρόπι, εκχύλισμα, καθώς υπάρχουν και πολλά προϊόντα με βάση το χαρούπι.Οι άνθρωποι που έχουν προσθέσει το χαρούπι στην διατροφή τους έχουν παρατηρήσει οφέλη στην υγεία τους όπως είναι η απώλεια βάρους ή η μείωση στομαχικών διαταραχών.Απο που προέρχεται το χαρούπι;Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που καλλιέργησαν χαρουπόδεντρα, τα οποία τώρα ...
Περισσότερα
10 λόγοι για να εντάξετε την γλυκοπατάτα στην διατροφή σας..

10 λόγοι για να εντάξετε την γλυκοπατάτα στην διατροφή σας..

admin 05/12/2018 0
Η γλυκοπατάτα είναι ένα αμυλούχο λαχανικό με γλυκιά γεύση. Είναι κρεμώδης και μαλακή, κάτι που την κάνει να αποτελεί ιδανικό συστατικό σε πολλές συνταγές πίτας. Οι γλυκοπατάτες έχουν λεπτό, καφέ δέρμα στο εξωτερικό με έγχρωμη σάρκα μέσα - πιο συχνά πορτοκαλί χρώμα, αλλά άλλες ποικιλίες είναι άσπρες, πορφυρές ή κίτρινες. Το χρώμα εξαρτάται από την ποικιλία, τον τύπο του εδάφους, το κλίμα και τα διαθέσιμα ορυκτά.Η κόκκινη ποικιλία έχει ξηρότερη και σκληρότερη σάρκα, ενώ η λευκή και η κίτρινη ποικιλία έχει πιο ζουμερή σάρκα. Η κόκκινη ποικιλία έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που γίνεται πιο εμφανές...
Περισσότερα
Γνωρίστε το Μαύρο Σκόρδο και τις ιδιότητες του...!!

Γνωρίστε το Μαύρο Σκόρδο και τις ιδιότητες του...!!

admin 08/11/2018 0
Καλωσορίστε ένα απλό φαγητό με μια θαυμάσια πολύπλοκη γεύση. Το μαύρο σκόρδο έχει μια γλυκιά αλλά παράλληλα αλμυρή γεύση, αφήνωντας αμυδρά την γεύση του σκόρδου.Έχει απαλή, ζελατινώδη υφή αντίστοιχη με αυτή των αποξηραμένων φρούτων. Είναι τόσο νόστιμο όσο και μοναδικό.Το μαύρο σκόρδο αποτελεί προϊόν προσεκτικής διαδικασίας ζύμωσης που διαρκεί 30 ημέρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ 60 – 70 βαθμούς κελσίου. Μετά από τη διαδικασία της ζύμωσης το προϊόν πηγαίνει σε ένα καθαρό δωμάτιο για να οξειδωθεί για άλλες 45 ημέρες. Αυτή η διαδικασία αποτελεί αντιδράσεις σακχαρ...
Περισσότερα
10 λόγοι για να επιλέξουμε Βιολογικά Προϊόντα

10 λόγοι για να επιλέξουμε Βιολογικά Προϊόντα

admin 25/10/2018 0
Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να προτιμάμε την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων είναι πάρα πολλοί.  Τα αυξημένα ποσοστά εμφάνισης διαφόρων ασθενειών είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον τρόπο διατροφής μας. Παρακάτω θα δείτε κάποιους λόγους για τους οποίους πρέπει να προτιμάμε τα βιολογικά προϊόντα έναντι των συμβατικών προϊόντων.1. Μόνο τα Βιολογικά εγγυώνται...Μόνο στα Βιολογικά Προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται τοξικά φυτοφάρμακα, συνθετικά λιπάσματα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί καθώς και αντιβιωτικά και αυξητικές ορμόνες στα ζώα. Οι βιοκαλλιεργητές υπόκεινται σε αυστηρές επιθεωρήσεις πισ...
Περισσότερα