Η γρήγορη απάντηση είναι..... ίσως! Επειδή τα μανιτάρια που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ συνήθως καλλιεργούνται σε σκοτεινά, ελεγχόμενα περιβάλλοντα εσωτερικού χώρου, θα περιέχουν ελάχιστη, αν όχι καθόλου, βιταμίνη D. Ωστόσο, ορισμένοι παραγωγοί εκθέτουν τα μανιτάρια σε υπεριώδη (UV) φως για να αυξήσουν την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D, είτε με φυσικό ηλιακό φως είτε με λάμπα UV. Μια ουσία που ονομάζεται εργοστερόλη στα μανιτάρια παράγει στη συνέχεια βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη), μια μορφή που βρίσκεται μόνο σε φυτά. Η βιταμίνη D2 προστίθεται, επίσης, σε ενισχυμένα τρόφιμα και συμπληρώμα...