Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Bio Blog

Η Σούπα του Ιπποκράτη για δυνατό ανοσοποιητικό!

Η Σούπα του Ιπποκράτη για δυνατό ανοσοποιητικό!

admin 10/10/2020 0
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά . Θα πρέπει, λοιπόν, να δυναμώσουμε τον οργανισμό μας, απέναντι σε κάθε φθινοπωρινή ίωση ή γρίπη, ακόμη και απέναντι στο COVID-19. Σας παραθέτουμε τη  πολύ γνωστή, δυναμωτική και αποτοξινωτική Σούπα του Ιπποκράτη, η οποία είναι βασισμένη στη φράση του μεγάλου γιατρού Ιπποκράτη “Είμαστε ότι τρώμε”.Υλικά:1 πατάτα βιολογική1 γλυκοπατάτα βιολογική1 τομάτα βιολογική3 – 4 φύλλα παντζαριού βιολογικά2 – 3 φύλλα μαρουλιού βιολογικά2 – 3 κολοκυθάκια βιολογικά (ή 1 κολοκύθα butternut , για περισσότερη νοστιμιά)1 κρεμμύδι ξερό βιολογικό3 καρότα βιολογικάΣέλινο βιολογικόΜ...
Περισσότερα
Πως να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

Πως να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

admin 31/08/2020 0
Ο κύριος στόχος μας κάθε χειμώνα είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το ανοσοποιητικό μας σύστημα πρέπει να λειτουργεί σε επίπεδο 100% όλον τον χρόνο για να καταπολεμά τις λοιμώξεις και τις ασθένειες. Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για καλή υγεία, αλλά και για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Παρακάτω θα βρείτε τις τροφές που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα: 1. ΕσπεριδοειδήΗ βιταμίνη C, που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση ελεύθερων ριζών και των λοιμώξεων. Επειδή, το σώμα μας δεν...
Περισσότερα
Ταχίνι: 5 + 1 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου..!!

Ταχίνι: 5 + 1 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου..!!

admin 12/03/2020 0
Ψάχνετε για ένα προϊόν με ωραία γεύση και ταυτόχρονα υγιές; Τότε, το ταχίνι είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Έχοντας πολλά οφέλη για την υγεία σας, θα βρείτε ολοένα και περισσότερους λόγους για να το εντάξετε στη διατροφή σας.Το ταχίνι είναι ένα είδος βουτύρου, το οποίο γίνεται από αλεσμένο και καβουρδισμένο σουσάμι.Μπορείτε να βρείτε 2 είδη: αποφλοιωμένο και ολικής. Το ταχίνι ολικής θεωρείται πιο υγιεινό, καθώς αποτελείται από ολόκληρο το σουσάμι, επομένως η θρεπτική αξία των σπόρων παραμένει άθικτη. Διατροφικά οφέλη: 1. Υψηλή διατροφική αξίαΤο ταχίνι είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρ...
Περισσότερα
Ρόδι.. Τα σημαντικά οφέλη του στην υγεία μας!!

Ρόδι.. Τα σημαντικά οφέλη του στην υγεία μας!!

admin 23/10/2019 0
H ροδιά που παράγει τα ρόδια είναι ένα μικρού μεγέθους οπωροφόρο και φυλλοβόλο δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Lythraceae, του γένους: Punica. Το ρόδι είναι ένα φρούτο που είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που το καθιστά πολύ δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Ο καρπός προέρχονταν από περιοχές της Βόρειας Ινδίας, το Πακιστάν, το Ιράν και το Αφγανιστάν, αν και ευδοκιμεί επίσης στην χερσόνησο της Μαλαισίας, τη Νοτιοανατολική Ασία, την Καλιφόρνια, την Αρμενία, την τροπική Αφρική και αλλού.Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλές.​Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικ...
Περισσότερα
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του κουρκουμά.

admin 04/04/2019 0
Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη (turmeric). Χρησιμοποιείται συνήθως στην ασιατική κουζίνα. Πιθανώς αναγνωρίζετε την κουρκούμη ως το κύριο μπαχαρικό στο κάρυ. Έχει μια ζεστή, πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει γεύση και χρώμα σε σκόνες κάρυ, μουστάρδες, βούτυρα και τυριά. Αλλά η ρίζα του κουρκουμά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως και στην ιατρική. Έχει μια κίτρινου χρώματος χημική ουσία, που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία χρησιμοποιείται συχνά για να δώσει χρώμα σε διάφορα τρόφιμα και καλλυντικά.Ο κουρκουμάς θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συμ...
Περισσότερα
Σπόροι chia και ιδιότητες τους..

Σπόροι chia και ιδιότητες τους..

admin 06/03/2019 0
To φυτό chia, ανήκει στην οικογένεια της μέντας και ευδοκιμεί στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Οι σπόροι του συχνά αλέθονται, είτε χρησιμοποιούνται ολόκληροι για θρεπτικά ποτά και για τον εμπλουτισμό διατροφικών προϊόντων.Ιδιότητες:Είναι η πλουσιότερη πηγή λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (α-λινολενικό οξύ). Από τα λιπαρά τους, το 60% είναι ω-3, το 15% ω-6, το 5% ω-9 και το 20%, κορεσμένο λίπος.   Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες), αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.  Δεν έχουν χοληστερόλη (ούτε γλουτένη ή φυτοοιστρογόνα). Αυτή ...
Περισσότερα
Κολοκύθα και ιδιότητες.. Η θαυματουργή πορτοκαλί κολοκύθα..!

Κολοκύθα και ιδιότητες.. Η θαυματουργή πορτοκαλί κολοκύθα..!

admin 06/02/2019 0
Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι τόσο θρεπτική και υγιεινή που δικαίως θεωρείται το απόλυτο super food του φθινοπώρου. Είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είτε πρόκειται για τη σάρκα ή τους σπόρους της, η κολοκύθα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.Μεταξύ άλλων, λοιπόν, αυτό το πεντανόσιμο λαχανικό: 1. Αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών.Οι φυτικές ίνες βοηθάνε στην δημιουργία αισθήματος κορεσμού. Επομένως, αυξάνεται ο χρόνος κατανάλωσης του ενός γεύματος από το άλλο.Μειώση κινδύνου για καρδιακά προβλήματαΜείωση αρτηριακής πίεσης και χολη...
Περισσότερα
Χαρούπι... Μια παρεξηγημένη, πολύτιμη τροφή!!

Χαρούπι... Μια παρεξηγημένη, πολύτιμη τροφή!!

admin 18/01/2019 0
Τι είναι το χαρούπι;Τα φρούτα του χαρουπόδεντρου μοιάζουν με ένα σκούρο καφέ μπιζέλι που περιέχει πολτό και σπόρους. Το χαρούπι είναι γλυκό και αποτελεί υγιεινό υποκατάστατο της σοκολάτας. Το χαρούπι είναι διαθέσιμο σε αρκετές μορφές όπως: πούδρα, τσιπς, σιρόπι, εκχύλισμα, καθώς υπάρχουν και πολλά προϊόντα με βάση το χαρούπι.Οι άνθρωποι που έχουν προσθέσει το χαρούπι στην διατροφή τους έχουν παρατηρήσει οφέλη στην υγεία τους όπως είναι η απώλεια βάρους ή η μείωση στομαχικών διαταραχών.Απο που προέρχεται το χαρούπι;Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που καλλιέργησαν χαρουπόδεντρα, τα οποία τώρα ...
Περισσότερα
10 λόγοι για να εντάξετε την γλυκοπατάτα στην διατροφή σας..

10 λόγοι για να εντάξετε την γλυκοπατάτα στην διατροφή σας..

admin 05/12/2018 0
Η γλυκοπατάτα είναι ένα αμυλούχο λαχανικό με γλυκιά γεύση. Είναι κρεμώδης και μαλακή, κάτι που την κάνει να αποτελεί ιδανικό συστατικό σε πολλές συνταγές πίτας. Οι γλυκοπατάτες έχουν λεπτό, καφέ δέρμα στο εξωτερικό με έγχρωμη σάρκα μέσα - πιο συχνά πορτοκαλί χρώμα, αλλά άλλες ποικιλίες είναι άσπρες, πορφυρές ή κίτρινες. Το χρώμα εξαρτάται από την ποικιλία, τον τύπο του εδάφους, το κλίμα και τα διαθέσιμα ορυκτά.Η κόκκινη ποικιλία έχει ξηρότερη και σκληρότερη σάρκα, ενώ η λευκή και η κίτρινη ποικιλία έχει πιο ζουμερή σάρκα. Η κόκκινη ποικιλία έχει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που γίνεται πιο εμφανές...
Περισσότερα
Γνωρίστε το Μαύρο Σκόρδο και τις ιδιότητες του...!!

Γνωρίστε το Μαύρο Σκόρδο και τις ιδιότητες του...!!

admin 08/11/2018 0
Καλωσορίστε ένα απλό φαγητό με μια θαυμάσια πολύπλοκη γεύση. Το μαύρο σκόρδο έχει μια γλυκιά αλλά παράλληλα αλμυρή γεύση, αφήνωντας αμυδρά την γεύση του σκόρδου.Έχει απαλή, ζελατινώδη υφή αντίστοιχη με αυτή των αποξηραμένων φρούτων. Είναι τόσο νόστιμο όσο και μοναδικό.Το μαύρο σκόρδο αποτελεί προϊόν προσεκτικής διαδικασίας ζύμωσης που διαρκεί 30 ημέρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μεταξύ 60 – 70 βαθμούς κελσίου. Μετά από τη διαδικασία της ζύμωσης το προϊόν πηγαίνει σε ένα καθαρό δωμάτιο για να οξειδωθεί για άλλες 45 ημέρες. Αυτή η διαδικασία αποτελεί αντιδράσεις σακχαρ...
Περισσότερα