Το παντζάρι είναι ένα ωφέλιμο λαχανικό, που χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή. Το παντζάρι, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, καλίου, σιδήρου και βιταμίνης C. Παράλληλα έχει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς ένα φλιτζάνι βρασμένα παντζάρια αποδίδει λιγότερα από 60 kcal. Το παντζάρι είναι, επίσης, πλούσιο σε φυτοχημικά συστατικά, όπως η βεταΐνη (υδατοδιαλυτή χρωστική υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό χρώμα του), σε νιτρικά άλατα και πολυφαινόλες, όπως η ρεσβερατρόλη και η κερκετίνη. Ένας εύκολος τρόπος για να εντάξετε παντζάρια στη διατροφή σας είναι ο χυμός από παν...