Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Γανόδερμα: 8+1 Θεραπευτικές Ιδιότητες

Από admin 15/11/2023 0 Σχόλια

Το γανόδερμα ή αλλιώς Reishi είναι γνωστό και ως μανιτάρι της αθανασίας. Είναι ένα σκληρό, ξυλώδες μανιτάρι που ευδοκιμεί κυρίως σε εύκρατες περιοχές. Το γανόδερμα είναι γνωστό στις Ασιατικές κουλτούρες εδώ και χιλιάδες χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά σύμβολα της ευεξίας και της μακροζωίας. Οι ιδιότητες του γανοδέρμα κατατάσσουν το μανιτάρι αυτό στην κατηγορία των υπερτροφών, καθώς περιλαμβάνει πληθώρα δραστικών ουσιών. 

 

Ιδιότητες και Οφέλη Γανοδέρματος

  1. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το γανοδέρμα περιέχει βιολογικά ενεργά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τον οργανισμό να αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά λοιμώξεις και ασθένειες.
  2. Αδυνάτισμα και χάσιμο βάρους: Η κατανάλωση γανοδέρματος συνδέεται με την επιτάχυνση της μεταβολικής διαδικασίας, προωθώντας το αδυνάτισμα και το χάσιμο βάρους, κάτι που μπορεί να ωφελήσει όσους επιδιώκουν έναν υγιή τρόπο ζωής.
  3. Βελτίωση της μνήμης: Οι θρεπτικές ουσίες του γανοδέρματος συμβάλλουν στην ανάπτυξη και διατήρηση της μνήμης.
  4. Αύξηση της αντοχής: Η καθημερινή κατανάλωση γανοδέρματος μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της φυσικής αντοχής, επιτρέποντας στον οργανισμό να ανταπεξέλθει καλύτερα στις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής.
  5. Μείωση της χοληστερόλης: Τα ενεργά συστατικά του γανοδέρματος έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, προστατεύοντας έτσι την καρδιαγγειακή υγεία.
  6. Μείωση των αλλεργιών του αναπνευστικού: Το γανοδέρμα μπορεί να συμβάλει στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων στο αναπνευστικό σύστημα, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της αναπνοής.
  7. Μείωση του στρες: Ορισμένα συστατικά του γανοδέρματος έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και να προωθήσουν την ψυχολογική ευεξία.
  8. Αντιγήρανση: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του γανοδέρματος συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από την οξειδωτική ζημία, προσφέροντας πιθανή αντιγηραντική επίδραση.
  9. Βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος: Οι ευεργετικές ιδιότητες του γανοδέρματος συμβάλλουν στην υγεία των αιμοφόρων αγγείων, προάγοντας έτσι την και καλή κυκλοφορία του αίματος.

Βρείτε γανόδερμα στο κατάστημά μας, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας ή παραλαβής από το φυσικό μας κατάστημα.

 

 

 

 

Ετικέτες: Γανόδερμα