Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies.

Χυμός Παντζάρι: 8 Λόγοι Για Να Πίνετε Καθημερινά

Από admin 30/11/2023 0 Σχόλια

Το παντζάρι είναι ένα ωφέλιμο λαχανικό, που χαρακτηρίζεται ως υπερτροφή. Το παντζάρι, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, μαγνησίου, καλίου, σιδήρου και βιταμίνης C. Παράλληλα έχει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς ένα φλιτζάνι βρασμένα παντζάρια αποδίδει λιγότερα από 60 kcal. Το παντζάρι είναι, επίσης, πλούσιο σε φυτοχημικά συστατικά, όπως η βεταΐνη (υδατοδιαλυτή χρωστική υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό χρώμα του), σε νιτρικά άλατα και πολυφαινόλες, όπως η ρεσβερατρόλη και η κερκετίνη. Ένας εύκολος τρόπος για να εντάξετε παντζάρια στη διατροφή σας είναι ο χυμός από παντζάρι

 

Οφέλη Παντζαριού:

  1. Μειώνει τα καρδιολογικά προβλήματα: Το παντζάρι είναι εξαιρετικό για τη μείωση της φλεγμονής, και είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από καρδιολογικές διαταραχές ή διατρέχουν κίνδυνο για εμφάνισή τους.
  2. Εξισορροπεί την αρτηριακή πίεση: Το παντζάρι είναι πλούσιο σε νιτρικά άλατα. Επομένως η κατανάλωση 2 ποτηριών χυμού από παντζάρι καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.
  3. Βελτιώνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα: Το παντζάρι είναι πλούσιο σε ιώδιο, το οποίο αποτελεί πολύτιμο μέταλλο για τη σωστή λειτουργία του θυρεοιδούς αδένα.
  4. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης: Ο χυμός από παντζάρι συμβάλλει στην υγεία του εγκεφάλου. Επομένως, επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος, αλλά και των οργάνων.
  5. Αντιμετωπίζει την αναιμία: Τα παντζάρια είναι πλούσια σε σίδηρο και φολικό οξύ. Η προσθήκη πηγών σιδήρου στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αναιμίας.
  6. Ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης: Η κατανάλωση χυμού παντζαριών αυξάνει τα επίπεδα νιτρικών στο πλάσμα αίματος και ενισχύει την σωματική απόδοση.
  7. Προστασία του ήπατος: Οι μη ισορροπημένες συνήθειες του τρόπου ζωής μπορεί να επιβαρύνουν την ηπατική λειτουργία. Ο χυμός παντζάρι περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β-6 και σίδηρο. Αυτές οι ενώσεις βοηθούν στην προστασία του ήπατος από τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες και βοηθούν στην απομάκρυνση τοξινών από το σώμα.
  8. Πιθανή προστατευτική επίδραση ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνο: Το παντζάρι είναι πλούσιο σε φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Αγοράστε βιολογικό χυμό παντζάρι από το κατάστημά μας, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παραγγελίας ή παραλαβής από το φυσικό μας κατάστημα.

 

 

Ετικέτες: Χυμός Παντζάρι